headershadow

Latest Blogposts

8 Tattoo tips!

8 tattoo tips

BAM! Ik geef je gelijk 8 Snoeiharde Tattoo tips! Daarmee kun je voorlopig aan de slag om je tattookunsten naar een volgend niveau te brengen!

Ik raad je echt aan om ze je allemaal eigen te maken zodat het tatoeëren nog leuker en niet te vergeten beter wordt!

 

 

 

Inhoudsopgave:

Tip 1. Werk eerst aan je Basistechnieken Tatoeëren.
Tip 2.  Haast je NIET met tatoeëren.
Tip 3. Stel je tattoo doel.
Tip 4.  Een goede voorbereiding is het halve werk!
Tip 5.   Denk om je ego!
Tip 6:  Tatoeëer voor je plezier en dat van je klant!
Tip 7:  Luister goed naar de tattoo wensen van je klanten.
Tip 8: Last but not least: wees blij met elke (kleine) vooruitgang!

Tip 1. Werk eerst aan je Basistechnieken Tatoeëren.

Zorg er eerst voor dat je de basistechnieken van het tatoeëren 100% beheerst op oefenhuid voordat je begint met het tatoeëren op de echte huid.

-Leer dus allereerst goede sjablonen/prints te maken
-Leer je tattoo machine juist af te stellen.
-Leer welke naald je wanneer gebruikt.
-Leer daarna strakke outlines te zetten.
-Zorg dat je rechte, kromme- en schuine lijnen strak kunt zetten.
-Ga je daarna bekwamen in het strak inkleuren.
-Als laatste ga je leren schaduwen.
-Pas als je vertrouwd bent met de technieken en ze allemaal beheerst en meerdere perfecte oefenhuid tattoos hebt gezet, ben je klaar voor de volgende stap!

NB: Wees kritisch op je werk, kijk goed waar je jezelf kunt verbeteren en werk daaraan.

NB 2: Besef dat je als tatoeëerder nooit uitgeleerd bent 🙂 De eerste jaren leer je van elke tattoo die je zet. Hoe meer ervaring je hebt hoe minder je nog leert, maar het leerproces blijft altijd doorgaan. Leuk hè?

Tip 2.  Haast je NIET met tatoeëren.

Want langzaam gaat altijd sneller!  Raar hé? Maar als je te snel gaat tijdens het oefenen vergeet je vaak luiaard haast je nietbelangrijke onderdeeltjes of je gunt er jezelf geen tijd voor… Dus maak je onnodige fouten.

Probeer dus relaxed te oefenen.  Neem alle tijd die nodig is om de technieken onder de knie te krijgen zal het uiteindelijk sneller gaan omdat je nooit terug hoeft naar een vorige oefening.  Je hebt dan alle tijd om de nodige basistechnieken tatoeëren stap voor stap te leren en zo zullen ook je resultaten verbeteren.

Dus: let niet op de klok als je aan je tattoo basistechnieken werkt 🙂

Tip 3.   Stel je tattoo doel.

closefinish stel je doelDat lijkt logisch maar vaak ligt het einddoel dan te ver weg en verzand je al gauw in vertwijfeling. Het lijkt allemaal niet op te schieten en dan ga je stappen overslaan, die je (achteraf) niet kunt missen…

”Mijn doel?  Nou ja, dat ik goed leer tatoeëren… Toch?? ”

Waar ga je dan beginnen?

Het is dan handig om een stappenplan te maken zodat je precies weet wat je wil leren en dat je elke keer als je oefent ook vooruitgang  boekt.

Ik geef een voorbeeld: als je graag grote tattoos wil gaan zetten kun je daarvoor een stappenplan maken dat drieledig is:

1.  een schema om outlines te oefenen

2. een schema om je schaduwen en inkleuren te oefenen

3. oefeningen doen om je handen sterker te maken (voor het stretchen)

Om bij dit voorbeeld te blijven: Het gebeurt vaak dat mensen zich laten overhalen om een grote tattoo te zetten terwijl ze er technisch nog niet vaardig genoeg zijn. Je ziet dan een groot stuk vel met slechte lijnen met een klein stukje vage kleurtjes….

Dus: Stel je doelen en bepaal tussenstappen van tevoren.

Doelen kunnen uiteraard veranderen, nou, dan maak je een nieuw plan!

Tip 4.  Een goede voorbereiding is het halve werk!

Nog iets wat heel vaak voorkomt:  mensen denken op een bepaald moment bv “het lijkt me tof om micro tattoostattoomachine een goede voorbereiding is het halve werk te zetten”.  Ze hebben dit b.v. gezien op YouTube of zo en gaan dan helemaal enthousiast aan de slag, pakken hun tattoospullen en beginnen eraan.  Dit blijkt niet zomaar te lukken…  Je komt allerlei problemen tegen, wordt er helemaal zenuwachtig van, en raakt helemaal gefrustreerd

De oorzaak hiervan is dat er geen voorbereiding was.  Want voor je iets tatoeëert moet je eerst weten hoe je het zult aanpakken.  Meerdere wegen leiden naar Rome, maar als je de weg niet kent, dan kom je er niet of verdwaal je.  Dus eerst goed naar de kaart kijken en voorbereidingen treffen, bedenken welk vervoermiddel je gaat nemen en nadenken over wat je nodig hebt tijdens de reis…

Zo dus ook bij microtattoos:
-wat heb ik er voor nodig,
-wat is een goede manier,
-hoe kan ik me voorbereiden (in het geval van microtattoos:  heb ik misschien een bril nodig om dat gepriegel goed te kunnen zien?).

Tip 5.   Denk om je ego!

denk om je egoEgotripperij is iets wat de het tatoeëren negatief beïnvloedt. Egotripperij, het is not done, maar we doen het allemaal wel eens…

Dan denk je: “Yes, daar is iemand die een ingewikkelde tattoo wil, die laat ik wel even zien wat ik kan…”   Gegarandeerd dat datgene “wat ik kan” niet lukt…  Boven je kennis en kunde werken gaat meestal niet goed komen. Dat is dan slecht voor de getatoeëerde én voor je ego! En niet te vergeten je naam!

Het volgende gezegde is er niet voor niets!

“Een Goede Naam Komt Te Voet en Gaat Te Paard”

Oefen jezelf in het herkennen van dat egostemmetje en wees het te slim af! Zet een ingewikkelde tattoo alleen als je hem grondig bestudeerd hebt, overschat jezelf niet. Je doet jezelf en je klant dan echt tekort!

Tip 6: Tatoeëer voor je plezier en dat van je klant!

Zet de tattoos met plezier. Zet geen tatoeages waar je zelf niet achterstaat of die je technisch nog niet kunt boedha, tatoeeer voor je plezier en dat van je klantzetten. Leg de lat voor jezelf niet te hoog, dan blijft het tatoeëren leuk om te doen en zet je betere tattoos.
Zet nooit een tattoo die je nog niet beheerst, ook al zegt de klant “Oh, het geeft niet hoor als er een foutje inzit, gebruik mij maar als proefkonijn…” Niet doen! Jij wordt er op aangekeken en het zal je veel tevreden klanten in de toekomst schelen en het is uiteraard niet leuk om zo te “moeten” werken.

 Tip 7. Luister goed naar de tattoo wensen van je klanten.

oren luister goed naar de wensen van je klantenDe beste tattoos zet je als je goed duidelijk is wat je klant wil zodat er geen misverstanden over ontstaan en jij kunt zetten wat diegene graag als tattoo wil hebben. Dan kun jij jezelf ook goed voorbereiden, zoals in Tip 4 al besproken is.

Tip 8: Last but not least: wees blij met elke (kleine) vooruitgang!

Wees blij met elke stap voorwaarts die je gezet hebt. Hoe vaker je oefent hoe meer vooruitgang je zult boeken enSchildpad, wees blij met elke kleine vooruitgang hoe beter je tattoos zullen worden!

Vier een feestje bij elke tattoo techniek die je op een bepaald moment beheerst!

Verwacht geen wonderen, werk stap voor stap en wees blij met elke vooruitgang ook al is die nog zo klein. Als je te veeleisend bent raak je alleen maar gefrustreerd en dat schiet helemaal niet op…

Ik wens je veel succes met het leren tatoeëren! Misschien heb je hier nog vragen over of heb je zelf nog een belangrijke of leuke tip:  laat het weten hieronder in een reactieformulier! en/of geef een “like” in het Facebook blok rechtsboven.

tattoo artist, geeft ook tattoo- en piercingcursussen, http://www.zelftatoeeren.nl
Meer over

0 reacties op “8 Tattoo tips!

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.