headershadow

Latest Blogposts

Wat is de functie van de outline?

Wat is de functie van de outline?

Wat is de functie van de outline? “Dat hij stevigheid geeft aan de tattoo”!

De functie van de outline is de basis van de tattoo, heb je geen goede buitenlijnen dan heb je geen goede tatoeage. Hoe mooi je na het zetten van de outline ook schaduwt en inkleurt!

Zo simpel is het! Slechte outline=Slechte tattoo.

Voordat je de tattoo gaat zetten is het dan ook uiterst belangrijk dat je de juiste tattoonaald uitzoekt die je gaat gebruiken. Afhankelijk van de soort tatoeage die je gaat zetten kies je de naald.

Voor een old school tattoo gebruik je een andere naald dan voor een madeliefje. 🙂 En… maak je een groot rugstuk of een klein plaatje op een onderarm…

De plaats waar je de tattoo zet is natuurlijk ook heel belangrijk voor je naaldkeuze!

De huid is ons grootste orgaan, maar dat wil niet zeggen dat het overal dezelfde dikte en veerkracht heeft! De structuur van de huid is verschillend op bv benen, buik, bovenrug, onderrug, bovenarm, onderarm, binnenkant arm, buitenkant arm, enz.

Welke tattoo inkt je gebruikt voor de outline

is uiteraard ook belangrijk voor het uiteindelijke resultaat, ook voor de toekomst… Als je de verkeerde tattooinkt kiest kunnen de lijnen vaag worden na verloop van tijd.

Gebruik dus de juiste naald met de goede tube, de juiste inkt, een goede tattoomachine! en een goede trafo met een goede clipcord en de clipcord sleeves en uiteraard de goede handschoenen en het kan ook geen kwaad om de hygiëne richtlijnen nog eens een keer te bestuderen 🙂

Als je al deze zaken op een rijtje hebt en ook toepast ben je al een heel stuk verder en hoef je jezelf niet meer af te vragen: “Wat is de functie van de outline? Tja, tatoeëren hangt van heeeeel veel grote en kleine dingen en weetjes aan elkaar en je MOET ze allemaal kennen weten en doen.

Succes! 

TIP:Om alvast veel kennis over het VAK tatoeëren op te doen kun je mijn GRATIS e-book hieronder direct downloaden. 

Optin Arrow
Gratis E-Book!

 

 

 

 

 

 

 

tattoo artist, geeft ook tattoo- en piercingcursussen, http://www.zelftatoeeren.nl
Meer over

GRATIS! e-book Leren Tatoeëren in 11 Simpele Stappen!

0 reacties op “Wat is de functie van de outline?

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.