headershadow

Latest Blogposts

Tattoo Schaduwen

Als je een tatoeëerder na het zetten van de outlines de tattoo schaduwen ziet aanbrengen ziet dat er zo gemakkelijk en soepel uit.

Toch is het tattoo schaduwen een van de moeilijkste vaardigheden om aan te leren!

Op de eerste plaats moet je goed weten waar je de schaduw moet aanbrengen. Dan moet je de schaduw ook nog dusdanig aanbrengen dat het er natuurlijk uitziet. Met goed geplaatste schaduw kan je tattoo er prachtig uitzien, de nadruk ligt dan ook op het woordje “goed”.

Veel tattoos worden zonder kleur gezet.

Er wordt dan alleen gewerkt met zwart… en alle gradaties van zwart naar huidskleur. Opzettelijk zet ik er niet neer wit. Wit is een hele aparte kleur in het tatoeëren. Daar ga ik nog een keer een ander artikel aan wijden.

De tattoo schaduw

ga je pas aanbrengen nadat je de eventuele zwarte stukken hebt aangebracht. Omdat zwart de meest opvallende kleur is, is het heel belangrijk dat je zwart er heel strak inzet. Dat niveau kun je alleen bereiken door het zwart inkleuren heel veel te oefenen.

Als je het inkleuren onder de knie hebt kun je eindelijk beginnen met het schaduw aanbrengen.

Er zijn een paar technieken die je kunt gebruiken,

afzonderlijk of een mengeling. Voordat je zover bent ben je jaren verder. Bekende technieken zijn sweep shading en water shading. Het meeste wordt de sweep shading techniek gebruikt. Waterschaduw heeft weer heel andere effecten.

Je kunt tattoo schaduwen met ronde shaders én met platte shaders. Probeer ze allebei uit en zie wat de verschillende effecten zijn. Als je de verschillende technieken beheerst kun je per te plaatsen tattoo beslissen wat voor die tatoeage het beste is.

Het goed kunnen tattoo schaduwen leer je niet in een middagje 🙂 .

Tatoeëerders die goed kunnen schaduwen hebben daar ontelbare oefen uren in gestopt!
Wees dus niet ontmoedigd als het maar steeds nog niet helemaal, of helemaal niet lukt. Ga net zolang door met oefenen tot het tattoo schaduwen perfect is. Als de schaduw er wel aardig uitziet is het niet goed genoeg!

Ga door met trainen tot je ook de tattoo schaduw professioneel kan neerzetten!

TIP: Om alvast veel kennis over het VAK tatoeëren op te doen kun je mijn GRATIS e-book hieronder direct downloaden.

Optin Arrow
Gratis E-Book!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tattoo artist, geeft ook tattoo- en piercingcursussen, http://www.zelftatoeeren.nl
Meer over

GRATIS! e-book Leren Tatoeëren in 11 Simpele Stappen!

2 reacties op “Tattoo Schaduwen


Comment author said

Door nicky op 9 november 2014 om 19:39

Hallo, ik heb een vraagje.. ik heb een tattoo gezet in de eerste deel werden de lijnen gezet en het 2e deel de schaduwen en alvast een deel ingekleurd. Nou heb de tattoeerder iets heel anders gedaan wat ik wou met heel veel zwarte dikke schaduwen in mijn gekleurde bloemen (afgrijselijk) kan er over de schaduweffecten nog met kleur aangepast worden ?

 

Comment author said

Door TattooChiel op 28 november 2014 om 17:08

Hoi Nicky,
Heb je een PM gestuurd
Groeten, TattooChiel

 

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.