headershadow

Latest Blogposts

TattooMachines en hygiëne.

Tattoo Machine Coils set

Bij iedereen is de kerstboom nu wel vertrokken, klaar met al dat ge(vr)eet, dus over naar de orde van de dag !! Tatoeëren.

Wat mij heel erg opvalt is het volgende: de hygiëne vragen, en wat wij nog meer opvalt: “Wat wordt er slecht omgegaan qua tattoomachines en hygiëne” !!!

1 ) Download de hygiëne richtlijnen GGD tatoeëren! en vooral PAS HET TOE. Ook al werk je op oefenhuid, je maakt een keer de overstap naar echte huid, en dan kan je het maar beter al op de oefenhuid aanleren.
2 ) Om je clipcord moet een clipcordsleeve, ivm de hygiëne , en eigenlijk een machinebag om je machine ( ik weet, het werkt klote…. ) maar is wel verplicht.
3 ) Wat een heleboel mensen doen, die zijn begonnen “Even de naald afvegen aan de tissue als ze inkt gepakt hebben”!!!! Moet je voorstellen wat je in de huid propt met zo een smerig tissuetje !! Daar veeg je ook de huid mee af, dus wondvocht, vaseline, oude inkt enz.

Vaak vragen mensen mij: waarom geneest de tattoo zo slecht……………duhGGD Amsterdam Logo

Een machine mag je alleen afvegen als deze uitstaat, en dan met een schone tissue, en kom nooit!!! aan de naald, richtlijnen GGD :-).
Zet je machine bij het wisselen van kleur in een ultrasone reiniger, prijzige dingen, maar altijd beter dan een bekertje water !!

Ook krijg ik vaak de vraag: waarom is de inkt na 3 x !!!! inkleuren nog niet goed….nou simpel, is vaak een combinatie van een aantal factoren.
A ) Gebruik genoeg tattooinkt, houd de naald minstens 3 sec in het cupje, je moet de machine de tijd geven, om de inkt op te nemen.
B ) Houd de huid strak, zo strak als je kan, tot je kramp in je vingers krijgt.
C ) En het belangrijkste GA LANGZAAM, geef die machine de tijd om de inkt in de huid te brengen !! En dat gaat NIET snel. En gebruik altijd een RS om in te kleuren! Ga dit oefenen, en je zal zien dat het werkt. Werkt het niet doe je dus iets fout van bovenstaande tips.

 TattooChiel

 

TIP:Om alvast veel kennis over het VAK tatoeëren op te doen kun je mijn GRATIS e-book hieronder direct downloaden.

Optin Arrow
Gratis E-Book!

tattoo artist, geeft ook tattoo- en piercingcursussen, http://www.zelftatoeeren.nl
Meer over

0 reacties op “TattooMachines en hygiëne.

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.